goldie ir

/ Thursday, 26 May 2011 /
ini adalah sebahagian gambar IR versi goldie yang diubah dan diset up oleh aku sendiri. Conversion ini dilakukan keatas kamera Nikon D70s. Kebanyakan gambar hanya photoshop chanel swap dan tiada pewarnaan semula atau merubah warna menggunakan hue.




 gambar diatas adalah original dari kamera, di bawah telah di swap channel dalam photoshop.tiada increase contrast atau pewarnaan semula.






its me..huhu.bile snap guna ir dah rupe pelakon bollywood..ngehehe..

Labuan Photo Hunt 2011

/ Sunday, 22 May 2011 /
pada 1 Mei yg lalu, aku telah menyertai pertandingan fotografi jalanan di Labuan. Ia melibatkan sepanjang Jalan OKK Awang Besar di Bandar Labuan. Sebanyak 10 kategori dipertandingkan dan 2 hadiah khas. syarat pertandingan ialah tiada editing, no BnW n xde sephia.Hanya crop sahaja dibenarkan. Itupun in camera editing. Alhamdulilah, aku berjaya menang hadiah khas. Ape yg xbestnya, setiap orang hanya boleh menang sekali sahaja..Ape2pun, jadilah..Ade gak menang dari xde..Alhamdulilah..

ini benda2 yg aku shoot sendiri:













cabaran foto

/ Tuesday, 17 May 2011 /
ade kawan saja2 buat 1 day 1 photo..syarat dia xleh pakai flashlite..tapi aku pulak buat ape saja asalkan hasilnya sumting different..so aku pakai jela flash.lagipun xde pengadil n xde hadiah..hehe..

so ni 1st day aku bertarikh 15/5/2011

akhirnya aku rasa aku gagal jugak..bukan pasal ape.psl xbuat tiap2 hari..penat bro..malas pulak tu.blk rmh seronok main dgn anak2..baru main jap dh malam (sini mlm cepat)..so xberjaya lah aku..xpe..cuba lg tahun dpn..kikiki..

Tokina dh sampai la kawan..

/ Monday, 16 May 2011 /
Alhamdulilah, harini dh dapat tokina 28-70mm..syukur..mcm baru lg lens even 2nd hand jer....ini sedikit hasil harini.sambil ngetest..hehe

Infrared

/ Tuesday, 10 May 2011 /
Infrared:







Kursus Kayak

/ /








Pada 6-8 Mei 2011 yg lalu, 1st time aku join kursus kayak yang juga merupakan pertama kali dalam hidup pegang kayak n pendayung..best gak tu...so, masa time'ngulor' tu sempatla aku snap beberapa gambor..sori, gambor dalam laut xde.kamera gua xkalis air..

detik permulaan

/ Monday, 9 May 2011 /


hari ini aku, tanggal 9 mei 2011 merupakan ulangtahun ke3 perkahwinanku dengan isteri tercinta, Norzariyah Razali..tanpa kuduga, isteriku menghadiahkanku sebuah talipinggang berjenama pierre cardin  (aku bajet mesti mahal).terharu sungguh.camne aku leh lupe ulangtahun kami..adeyy..pe2pn, tanx a lot my sayang..i love u so much..muahhx..

About Me

My photo
menyediakan khidmat jurugambar untuk apa jua majlis. Hubungi: 013-4663532, inamza_85@yahoo.com
Jika anda mempunyai pandangan dan ulasan, sila klik pada tajuk post dan kemudian mengisi ruangan komen di bawahnya. Pandangan dan komen yang diberikan amat dihargai. Terima kasih.

Followers

There was an error in this gadget